22.08.2017

Vanaf nu verkrijgbaar: Indexeertafels TC/NC verder ontwikkeld

   

Sinds augustus dit jaar zijn de verder ontwikkelde indexeertafels van de reeksen hc en nc verkrijgbaar. De nieuwe modellen bieden, bij gelijke buitenafmetingen, een duidelijk vergrote centrale opening voor de doorvoer van kabels en slangen en vergemakkelijken het design. Met passende WEISS-besturing kan zelfs de cyclustijd van de TC-reeks verder ingekort worden.

 

Grotere centrale opening. Intelligente kabeldoorvoer.

De centrale opening van verder ontwikkelde TC/NC-reeks is zodanig gedimensioneerd dat meerdere kabels of slangen direct door de tafel naar beneden gevoerd kunnen worden. Een enorm voordeel voor het applicatiedesign. Zelfs voor golven of statieven – bijvoorbeeld voor verlichting of camera’s – is er voldoende plaats.

Het wordt nog praktischer wanneer men de gewijzigde behuizingsvorm meer gedetailleerd bekijkt. Ze heeft een bijkomende laterale opening gekregen. Als alternatief voor het centrum kunnen kabels en slangen nu ook lateraal uit de behuizing worden gevoerd. Een boring door de grondplaat, waarop de tafel bevestigd is, kan daardoor wegvallen.


Nieuwe mogelijkheden – onveranderde aansluitingsmaten

De TC/NC-reeks is in ontelbare installaties gemonteerd. Bij ettelijke automatiseringstoepassingen geldt de reeks als quasi-standaard en wordt keer op keer in de bestaande constructieomgeving gebruikt. De verder ontwikkelde TC/NC-indexeertafelreeks werd daarom zodanig geconstrueerd dat alle interfaces en buitenafmetingen compleet identiek zijn met de voorgangermodellen. De gebruiker heeft het grote voordeel dat het gebruik verder in zijn omgeving zonder aanpassingen mogelijk is.


Ingekorte cyclustijden dankzij intelligente besturing

Met de EF2-besturing, die WEISS passend bij zijn elektromechanische indexeertafels aanbiedt, profiteert de gebruiker zelfs twee keer: want hiermee reduceert zich de slijtage en het onderhoud. Daarom geeft WEISS met de EF2 een garantie van 4 jaar op de tafel.

Maar het beste is een nieuwe softwarefeature van de EF2, die samen met de aanbouw van een bijkomende roterende encoder aan de tafel een duidelijke reductie van de totale cyclustijd mogelijk maakt. In het verleden moesten toevoer- of handlingsystemen wachten tot het eindschakelaarsignaal de stilstand van de draaischotel aangaf voordat ze zich in beweging konden zetten. Nu kan de EF2 na analyse van het sensorsignaal de bewegingen synchroniseren en daarmee de handling reeds starten, hoewel de draaischotel zich nog beweegt.

Een mooi neveneffect: de overkoepelende Master-SPS herkent op elk ogenblik de positie van de stations. Na een “noodstop”, kan bijvoorbeeld het productieproces onmiddellijk worden hervat en valt het tijdrovende handmatige legen weg. Tot nu moesten gebruikers hiervoor bijkomende sensoren zelf installeren.


Nieuwe servomotoren met absolute waardemeter

Voor de NC-reeks is het gebruik van de EF2 niet meer nodig. Want de vrij programmeerbare tafel is met servomotoren uitgerust en kan in de plaats daarvan optioneel met een passende versterker gelokaliseerd worden. Dan kan hij door middel van eigen WEISS software snel en eenvoudig in bedrijf genomen en zeer comfortabel geparametreerd worden. Voor de verder ontwikkelde NC-reeks wordt een nieuwe generatie van servomotoren gebruikt die met absolute waardemeters uitgerust zijn. Dit maakt het bedrijf zonder bijkomende roterende encoder op de curve mogelijk.


Bestanden:
1708News_tcnc_nl.jpg23 K