26.01.2009

Dicht bij u in de buurt

   

Sinds 1 januari 2007 is WEISS met een eigen vestiging in Nederland begonnen. Met deze stap willen we voldoen aan de steeds groeiende vraag op de Nederlandse markt. Meer dan negentigduizend indexeertafels in veertig jaren.

Al meer dan 40 jaren heeft de onderneming WEISS een naam als leidende producent van indexeertafels. Bijna gelijktijdig met het veertig jarige bedrijfsjubileum werd het negentigduizendste exemplaar uitgeleverd.

Inmiddels 4 decennia heeft de fa. WEISS GmbH zich gespecialiseerd in de productie en ontwikkeling van componenten voor de automatiseringstechniek. Vandaag de dag telt de onderneming wereldwijd tot de leidende producenten van indexeertafels, transportsystemen en handlingsmodules. Het belangrijkste aandeel vormen de elektrisch aangedreven indexeertafels en ring indexeertafels met kurveaandrijving, servo- of direct drive.

Kern competenties van de onderneming zijn, naast de productie van hoogwaardige mechanische componenten,  de op vele jaren gebaseerde know-how bij de constructie, integratie en besturing van de aandrijvingen. De kwaliteitseisen van de onderneming komen tot uiting door de bijna 100% eigen productie van alle onderdelen. De belangrijkste afnemers zijn de speciaal machinebouwers, de automobielindustrie en haar toeleveranciers, de medische- farmaceutische industrie, alsook de voedingsmiddelen- en verpakkingsindustrie.

"Wij willen een stuk dichterbij onze klanten staan en een gekwalificeerde advisering ter plaatse moet hen daarbij ondersteunen, het potentieel van onze WEISS produkten volledig voor zich te benutten", zo vertelt WEISS verder.

Een belangrijk bestanddeel van de ondernemersfilosofie  is de voorkeur voor de standplaats midden Europa. "Voor mij", aldus WEISS verder,"is er geen standplaats die meer mogelijkheden en kansen biedt. Zeker, wie in midden europa bestaansrecht wil hebben, zal een heel stuk beter moeten zijn. Echter dit zal WEISS op de lange termijn een beslissende voorsprong geven, want binnen enkele jaren zullen de lage loonlanden, waar men vandaag nog gunstig produceren kan, zich aan ons niveau aangepast hebben - de aarde is nu eenmaal rond. Daarom zeg ik mezelf, als wij het vandaag hier kunnen realiseren, redden we het morgen ook in de hele wereld.

In de nabije toekomst plant de in Buchen, zuid-Duitsland gevestigde machinebouwer een constante uitbreiding van de productiefaciliteiten. Parallel daaraan vindt een internationalisering plaats. Naast een eigen WEISS vestiging in Nederland bestaan er ondertussen eigen vestigingen in Groot-Brittaniё, Spanje, USA en Zwitserland.

WEISS is sinds de oprichting in 1967 konstant gegroeid en is inmiddels wereldwijd vertegenwoordigd. Het, in de tweede generatie in familiebezit zijnde bedrijf, heeft momenteel 150 medewerkers in dienst.