12.05.2009

De HP – nu ook met 100mm vertikale slag

   

De HP140T integreert in een lineare module een horizontale en een vertikale as en kan langs deze beide assen alle posities direkt innemen. Zijn vrije programmeerbaarheid en zijn compacte, robuuste opbouw schept de gebruiker nieuwe constructieve mogelijkheden. In het bijzonder overtuigt de HP140T door zijn hoge versnelling tot 40 m/sec2  en zijn positioneernauwkeurigheid van 0,02 mm.

De HP140T overwint de grenzen van traditionele pneumatische systemen. Waar voorheen de klant twee enkele assen moest aanschaffen, construeren, monteren en in bedrijf nemen, kan hij nu met de HP140T terug grijpen op een geïntegreerd, voorgeconfigureerd en bedrijfsklaar systeem. Compact en robuust in de opbouw. Inklusief besturing, software en automatisch smeersysteem.
De gebruiker kan kiezen tussen twee productvarianten: De HP140T met 65 mm vertikale slag, of de neiuwe HP met 100 mm vertikale slag. Met de laatste kan men dus nu ook grotere producten grijpen en transporteren.

Wie de kostbare in bedrijfname en parametrering van gebruikelijke handlingapparatuur gewend is, zal door de HP140T verrast worden. Binnen enkele minuten worden posities geteached en bewegingssequenties ingericht. Dit betekent in heldere bewoordingen: minder kosten en moeite bij de installatie en in korte tijd naar productie. Dit wordt mogelijk gemaakt door de WEISS Applicatie Software (WAS), een uniform en geregeld software platvorm voor snelle en eenvoudige in bedrijfname van alle vrij programmeerbare WEISS componenten.

De snelle integratie in de installatie wordt extra vergemakkelijkt door de grote interface compatibiliteit. Aangeboden worden  Profi-Bus, CANopen, DeviceNet, RS-232 of Ethernet.


WEISS GmbH
Sinds 1967 is WEISS GmbH gespecialiseerd in de productie en ontwikkeling van componenten voor de automatiseringstechniek. Vandaag de dag telt de onderneming tot de leidende producenten voor indexeertafels. De belangrijkste divisies zijn de electrisch aangedreven indexeertafels en ringindexeertafels met wormoverbrenging, servo – of direct drive, alsook de handlingapparatuur.

Kerncompetenties zijn, naast de fabricage van hoogwaardige mechanica, de langjarige ervaring bij de constructie, integratie en besturing van aandrijvingen. De belangrijkste afzetmarkten zijn de speciaal-machinebouw, de automobiel – en  haar toeleveringsindustrie, de medische – alsook de voedingsmiddelen en verpakkingsindustrie.